Vesti
Šampionski tim U16 devojaka Boniriga sa trenerom Aleksandrom Veselinovićem 2020.

Fudbalski klub Bonirig (Bonnyrigg FC) počeo je sa pripremama za predstojeću sezonu.

Juče su se počeli probni treninzi u uzrastima od ispod šest pa sve do 17 godina, a danas i narednog utorka šanse da pokažu šta znaju imaće fudbaleri i fudbalerke i u konkurenciji do 18 i do 21 godine, kao i veterani.

– Kao i svake sezone, imaćemo  predstavnike u različitim divizijama, gde se svakako nadamo i odličnim rezultatima i čime ćemo potvrditi da rad i disciplina donose rezultate. Nastavljamo gde smo stali protekle sezone, tako da imamo veliki broj timova koji će da se takmiče u Prvoj diviziji Južnog distrikta – rekao je Nešo Radević u ime FK Bonirig.

Iz ovog uglednog fudbalskog kluba imaju i poruku za zajednicu.

– U ovu godinu ulazimo sa novoizabranom upravom, koja će sigurno ispuniti sva naša očekivanja. Iskoristio bih ovu priliku da se obratim celoj našoj zajednici, da ih pozovem i zamolim za podršku, kako nove uprave, tako i našeg kluba u celini, od najmlađih kategorija pa sve do prvog tima. Takođe, pozvao bih sve roditelje čija deca pokazuju interesovanje za fudbal, da podrže svoju decu i priključe se našoj velikoj sportskoj porodici – istakao je Radević.

FK Bonirig je jedan od naših najmasovnijih i najuspešnijih klubova u raznim kategorijama i uzrastima. Klub iz godine u godine raste, a broj registrovane dece zna da premaši i 300 igrača.

Bonirig je godinama bio bratski klub Belih orlova s istim sedištem u Srpskom centru u istoimenom naselju.

Primarna svrha osnivanja, pre nekih 15-ak godina je bila da uz premijerligaša Bele orlove, sva deca imaju klub u pristupačnijim ligama Južnih distrikta i tako se bolje povežu sa Orlovima.

U decembru 2021. godine dva kluba su se spojila u cilju rasta i prosperiteta mladih fudbalera i pružanja veće šanse svoj deci iz oba tabora. Posle dve pandemijske godine, ova sezona će biti prava prilika da pokažu koliko su porasli.

Raspored treninga

Danas:

18.00 – U10/U12 devojčice (Glavni teren)

18.30 – U14 devojčice (Glavni teren)

18.30 – U10/U11 dečaci (Mini teren)

19.00 – U18/U21 devojke (Glavni teren)

19.30 – U14/U15 dečaci

Utorak, 24. januar:

18.00 – U5 dečaci (Mini teren)

18.30 – All Age i veterani (Glavni teren)

19.00 – U16 devojčice (Mini teren)

19.30 – U18/U21 muškarci (Glavni teren)

19.30 – U14/U15 dečaci

Probe se održavaju na terenima Srpskog kluba Bonirig.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here