Teniska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale ATP Kupa, pošto je danas izgubila od Nemačke 2:1. 

Odlučujući poen za Nemačku doneli su Aleksandar Zverev i Jan Lenard Štruf, koji su pobedil srpski dubl u sastavu Novak Đoković i Nikola Ćaćić u super-taj brejku 7:6, 5:7, 10:7.

U prvom singl meču Dušan Lajović izgubio je od Jana Lenarda Štrufa 3:6, 6:3, 6:4, a izjednačenje Srbiji doneo je Novak Đoković pobedom protiv Saše Zvereva 6:7 (3:7), 6:2, 7:5.

Porazom u dublu Srbija neće biti u prilici da brani trofej osvojen prošle godine, dok će Nemci u polufinalu igrati protiv Rusije. Drugi polufinalni par čine Italija i Španija.

Novak je proveo preko četiri sata na terenu u dva meča, dao sve od sebe, kao i ostali momci, ali malo je falilo. Znalo se da Novak neće propustiti priliku da igra za Srbiju, a uz njega je stao Ćaćić. Šanse su porasle kada je došla informacija da na drugoj strani neće biti Kravica i Misa, kombinacije koja je aktuelni šampion Rolan Garosa, već Zverev i Štruf.

Malo je naš dubl izgledao letargično u drugom setu, ali i takvi su gurali prilično dobro sve do petog gema kada su umalo bila otvorena vrata povratka. Četiri brejk lopte, ali nijedna konvertovana. Tu Novak nije mogao da kontroliše emocije, polomio je reket kod boksa, a sudija Ramos je dodelio opomenu.

Zaista su se naši borili, imali čak tri poena prednosti u odlučujućoj borbi, ali Nemci su bili pribraniji u ključnim momentima, te su mogli da proslave na kraju. Iako bi bilo zasluženo i da su naši pobedili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here