EPA-EFE

Ograničenja za suzbijanje novih epidemija koronavirusa uvedena su u raznim delovima Evrope i razlikuju se od zemlje do zemlje.

Francuska je uvela blokadu zemlje 17. marta, ali je počela da ublažava ograničenja 11. maja.

Međutim, nakon porasta broja slučajeva u julu, vlada je naložila da maske za lice budu obavezne u zatvorenim javnim prostorima, prenosi BBC.

Rečeno je i da će se, ukoliko dođe do drugog talasa infekcija, najverovatnije uvoditi lokalna obustava, a ne nacionalna.

Od 1. septembra, maske će morati da se nose i na većini radnih mesta, gde ljudi dele prostor u kancelarijama i fabrikama.

Španija je 4. maja započela ublažavanje jednog od najstrožih zatvaranja zemlje u Evropi.

Iako se čini da je koronavirus u većem delu države pod kontrolom, Katalonija, uključujući Barselonu i susedni Aragon na severoistoku, imali su ogroman skok u julu. Od četiri miliona stanovnika Katalonije zatraženo je da ostanu kod kuće, a mogle bi se uvesti i strože mere.

U Madridu je takođe uočen skok u broju slučajeva, pa je nošenje maski u javnosti obavezno, bez obzira da li je moguće socijalno distanciranje.

Nemačka je počela ublažavanje mera u aprilu, omogućavajući otvaranje malih prodavnica.

U maju su ponovo počele da se otvaraju prodavnice svih veličina i škole. Fudbalske utakmice Bundeslige nastavljene su “iza zatvorenih vrata”.

Testiranje na aerodromima sada je obavezno za sve putnike koji stižu iz zemalja visokog rizika.

Strogo italijansko zatvaranje zemlje započelo je 7. marta i postepeno je ukinuto dva meseca kasnije.

Italija je 3. juna ponovo otvorila svoje granice i ukinula regionalna ograničenja putovanja.

Ali, zbog porasta broja slučajeva, vlasti su naredile da se 17. avgusta zatvore sve plesne dvorane i noćni klubovi, uključujući i one na otvorenom.

Sada je nošenje maske za lice obavezno od 18:00 do 06:00 po lokalnom vremenu u svim javnim prostorima širom Italije, gde socijalno distanciranje nije moguće.

Broj slučajeva u Grčkoj ponovo je počeo da raste u julu, pa su od 29. jula maske za lice obavezne u supermarketima, prodavnicama, kafićima, bankama, vladinim kancelarijama i frizerskim salonima.

Od 17. avgusta, barovi, klubovi i restorani u Atini i nekim oblastima širom zemlje moraju da se zatvore u ponoć.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here