Borba socijalista u Skupštini: Dijana “koči” Tončeva

0

Podrška na lokalu, ali ne i u Skupštini: Novica Tončev

Za Izborni kongres 14. decembra u centralu SPS stigle su kandidature za najviše organe, a predloženi su Aleksandar Antić, Branko Ružić, Novica Tončev, Dejan Radenković, Žarko Obradović, Milutin Mrkonjić i dve žene, Dijana Vukomanović i Slavica Đukić Dejanović.

Kako "Blic" saznaje u vrhu SPS, najmanju šansu da uđu u Predsedništvo imaju Mrkonjić i Vukomanovićeva, koji imaju i najmanje pristalica na terenu, među opštinskim odborima. Veoma je neizvestan i izbor Žarka Obradovića, koji se vidi kao glavna smetnja za izgrađivanje novog imidža stranke.
 

Pozicioniranje među socijalistima: Slavica Đukić Dejanović i Dijana Vukomanović. Iza je i Milutin Mrkonjić
 

Sukobi među socijalistima pred Kongres najočigledniji su u Skupštini, unutar poslaničke grupe. Kako "Blic" saznaje, šefica poslaničke grupe, Vukomanovićeva, svakodnevno "ima na nišanu" protivkandidata Novicu Tončeva, koji, međutim, ima podršku stranke s lokala.

 

Javna tajna je da ona u poslednje vreme zabranjuje Tončevu da se javi za reč. U izjavi za "Blic", Novica Tončev nije želeo da komentariše naša saznanja.

"Neću ništa pre Kongresa. Na Kongresu ću reći sve što imam", poručio je Tončev.

Ko je jači u SPS pokazuje se na različite načine. Jedan od primera je i Obradović, koji je zauzeo mesto u prvom redu skupštinske grupe, a gde bi trebalo da sedi šefica – Vukomanovićeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here