pixabay.com

Centralni Savet Srba u Hesenu (CSSH) uputio je predstavnicima i članovima srpskih klubova, organizacija i udruženja u Hesenu poziv na sastanak povodom pravljenja strategije za formiranje saveta stranaca u gradovima u Hesenu.

U pozivu koji su uputili Miodrag Stojković, predsednik CSSH i Luka Mašković, član omladinskog odbora CSSH navodi se da je cilj sastanka pronalaženja kandidata za predstavnike Srba u savetima stranaca pri gradskim skupštinama u pokrajini Hesen.

– Svakih pet godina formiraju se novi saveti stranaca i pošto se sledeći izbori bliže pozivamo vas na sastanak kako bismo pronašli odgovarajuće kandidate i formirali strategiju koja bi omogućila što veći broj predstavnika srpskog naroda. S obzirom na to da je naš glavni zajednički cilj i interes očuvanje i jačanje srpske zajednice u Nemačkoj, pomaganje u očuvanju srpskog nacionalnog identiteta, jezika, kulture i običaja, kao i unapređenje sveukupnih privrednih, naučnih, kulturnih, informativnih, sportskih i drugih veza sa maticom, mislimo da je baš danas vrlo važno i od ključnog značaja da imamo aktivne predstavnike u savetima stranaca koji bi mogli da se bore za naše interese, ciljeve u očuvanju kulture, običaja i našeg identiteta – ističe se u pozivu.

Sastanak će biti održan u nedelju, 27. septembra od 14.30 u prostorijama Srpskog kulturnog centra Ofenbah, Strahlenbergerstr. 127, 63067 Offenbach.

– Ukoliko želite da predstavljate svoj narod, osećate patriotski poriv u sebi i možete doprineti u borbi za naše zajedničke interese molimo potvrdite dolazak na: miodraghg@googlemail.com ili info@zsh-hessen.de – stoji na kraju poziva.

Gosti savetuju

O važnosti sastanka govori i to što će gosti od kojih će moći da se dobiju informacije i uputstva za kandidate i glasače biti: Branko Radovanović, generalni konzul Srbije u Frankfurtu, otac Simon Turkić, Milkica Romić poslanica SPD
u parlamentu grada Frankfurta, Nada Stojković, predstavnica SPD Bad Homburg i Jumas Medof, predsednik Saveta stranaca u Frankfurtu.