Vesti
Selmanović, Tanasković, Vilotić i Pejović

U prostorijama udruženja “Sveti Sava” iz Leverkuzena prethodnih dana bilo je kao u mravinjaku. Članovi i prijatelji kluba prvo su se okupili na druženju. Tom prilikom su Diter i Ljilja Kašula poklonili pečeno prase, a sav dobrovoljni prilog prikupljen od večere namenjen je za pomoć klubu koji je posle dugo vremena uspešnog rada zapao u finansijsku krizu.

Diter i Ljilja su veliki aktivisti i nije prvi put da su se odlučili na ovako nešto. Jednom prilikom su finansirali muziku za zabavu.

Prisutnima su se obratili nova predsednica kluba Ranka Vilotić i njen suprug Rajko i objasnili šta uz ostale članove uprave čine kako bi spasli klub. Za dobro raspoloženje te večeri pobrinuo se Irfan Selmanović koji se priključio akciji i po ko zna koji put svirao bez centa nadoknade.

Posle toga je na više manjih sastanaka prikupljen dobrovoljni prilog od članova i svih ljudi dobre volje koji su novčanim prilozima pomogli klubu da plati kiriju i ostale troškove. Na skupštini je odlučeno da klub i ove godine učestvuje na većini manifestacija na kojima se tradicionalno predstavljao.

Tako će “Sveti Sava” 7. jula učestvovati na manifestaciji u zamku Mojsbrojš, dok je učešće na uličnoj proslavi u Rajndorfu za sada neizvesno, ali se sve čini da se štand udruženja iz Leverkuzena i tamo nađe.

– Ne sećam se kada smo se okupili u ovolikom broju, što je veoma dobro i daje nadu za opstanak – kaže jedan od najstarijih članova kluba.