Naša najbolje plasirana teniserka na svetskoj listi, iako je spasla dve meč-lopte, izgubila u drugom kolu Vimbldona na kojem je debitovala u glavnom žrebu.

Ivana Jorović (99. mesto), 22-godišnjakinja, naša jedina igračica među vodećih sto, odlazi s najčuvenije trave “belog sporta” s prvom pobedom i s utiskom da može da parira i boljima od sebe kad stekne iskustvo. To je bilo presudno u njenom meču s 29-godišnjom Alison Risk (55), koja deveti put igra na Vimbldonu. Amerikanka je pobedila sa 6:2, 6:7 (3:7), 9:7. Duel je trajao 2:50 časa.

Neizvesno je najpre bilo u drugom setu. Jorovićeva je u taj-brejku u seriji poena na servis protivnice prvo stekla 5:2, a zatim je i izjednačila.

U odlučujućem setu Risk je načinila brejk za vođstvo s 4:2. Kad je povela i s 5:2, treće kolo joj je bilo nadohvat ruke, ali joj se naša igračica snagom volje revanširala punom merom na njen servis za pobedu (5:4).

U gemu u kojem je Jorovićeva pri 5:6 servirala da produži nadu, Risk je imala i meč-loptu na 30:40. Nije to iskoristila i onda je krenulo da se igra na dva razlike. Na 7:6 za Riske naša teniserka je na svoj servis povela s 40:0, ali su sledeća četiri poena pripala njenoj suparnici, a s četvrtim i još jedna meč-lopta. I tu se Jorovićeva izvukla. Treći put nije uspela.

Risk se u trećem kolu sastaje s pobednicom meča Estonke Kaje Kanepi (76) i Švajcarkinje Belinde Benčič (13).

Risk na meču s Jorovićevom

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here