KK Crvena zvezda bi uskoro mogao da ostane bez Boriše Simanića.

Mladi krilni centar (22) automatski je zbog svog godišta prijavljen za NBA draft, a ovog puta će imati priliku i da detaljno ubedi timove iz najbolje lige na svetu da ga izaberu 18. novembra.

Kompanija PBC, koja se bavi organizacijom predstavljanja igrača NBA timovima pre drafta je objavila da će na izboru u novembru učestvovati i momak rodom iz Ljubovije.

Karakterističnog odlaska u SAD neće biti, ali će se PBC pobrinuti da franšize dobiju detaljne informacije o mladim igračima među kojima je i Simanić. Oni smatraju da Simanić ima potencijal da “bude veoma intrigantan izbor na predstojećem draftu”.

Mišljenje o tome im je bazirano na njegovoj “pokretljivosti, raznovrsnom napadu, sjajnim fizičkim predispozicijama i sposobnošću da igra dobru odbranu, a posebno se ističe njegov šut za tri poena”.

Boriša Simanić je na oku NBA skauta još od 2016. godine, kada je blistao na Evroliginom turniru za mlađe kategorije, gde je bio MVP.

U seniorskom timu crveno-belih je osvojio osam trofeja, po tri ABA i KLS titule, ABA Superkup i Kup Radivoja Koraća, ali se ove sezone nije izborio za šansu i ozbiljniju minutažu kod Saše Obradovića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here