EPA-EFE
Premijer Bugarske Bojko Borisov

Bugarski premijer Bojko Borisov predložio je biznismenima da prvo prodaju svoje skupe limuzine, pa da mu se tek onda obrate za pomoć.

Borisov je to poručio biznismenima, koji su “navalili na vladin novac za tobožnje spasavanje radnih mesta”.

– U bednoj i siromašnoj Bugarskoj trenutno su, prema policijskim statistikama, registrovana tri bugatija kakve vozi fudbalska zvezda Ronaldo. Postoji i 241 automobil marke bentli, 123 ferarija, 54 majbaha, 22 maklarena, 87 lamborginija, 311 maseratija. Registrovana su i 84 rols-rojsa, 280 hamera, oko 4.000 jaguara i više od 5.000 poršea – naveo je Borisov.

– Umesto da otpuste radnike i smanje im platu, vlasnici ovih limuzina mogu da se u ovoj krizi nastaloj zbog epidemije barem odreknu dela svog skupocenog voznog parka – poručio je bugarski premijer biznismenima u svojoj zemlji.

Borisov je dodao da su glamurozni automobili tek mali deo njihovog akumuliranog bogatstva.

Na primedbe udruženja poslodavaca Bugarske da je tim rečima uvredio poslovne ljude, Borisov je uzvratio da odbija takve optužbe, jer je njegova isključiva namera bila da zaštititi radnike i radnička prava tokom krize, navodi Slobodna Dalmacija.

– Ako poslodavci prodaju samo po jedan od svojih brojnih automobila, a od nabrojenih nijedan nije jeftiniji od 200.000 evra, to mnogim njihovim radnicima može da osigura zarade barem jedan mesec. A uz to, bogatašima je to kudikamo manja žrtva nego da radnici ostanu bez jedinog izvora egzistencije – objasnio je Borisov.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here