EPA-EFE
Premijer Bugarske Bojko Borisov

Bugarski premijer Bojko Borisov nakon glasanja na lokalnim izborima u Bugarskoj koji se održavaju danas izjavio je da je glasao za nove bulevare, parkove, fontane, moderni metro i nove infrastrukturne projekte u glavnom gradu, prenosi bugarska nacionalna televizija BNT.

On je takođe dodao da se nada velikoj izlaznosti tokom izbornog dana.

– Ljudi sami odlučuju o svojoj sudbini. Danas je veliki praznik za crkvu i demokratiju. Šta je lepše nego otici i dati svoj glas onima za koje mislite da će vas dobro voditi. Ovo je najvrednije – poručio je Borisov nakon glasanja na glasačkom mestu u Sofiji.

Bugarski predsednik Rumen Radev takođe je pozvao Bugare da glasaju i da ne dozvoljavaju nikome da određuje njihovu budućnost.

– Samo masovnom izlaznošću može da se osujeti svaki pokušaj manipulacije ovim izborima – rekao je Radev nakon što je glasao.

Kako je naveo, Sofija treba da se razvija kao glavni grad zemlje, kao grad za dobrobit svih građana, u kojem se živi mirno i bezbedno, u kojem se javna sredstva troše transparentno i efikasno.

Borisov i Radev su politički oponenti na političkoj sceni u Bugarskoj.

Na poslednjim parlamentarnim izborima u toj zemlji vladajuća stranka na čijem je čelu bugarski premijer Borisov osvojila je 95 poslaničkih mesta, dok je opoziciona Bugarska socijalistička partija, koja je podržala aktuelnog bugarskog predsednika Radeva na predsedničkim izborima, osvojila 79 poslaničkih mesta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here