Foto: MN Press
Milan Borjan

Kanada slavi Milana Borjana! Jeste da kapiten i golmna Crvene zvezde nije uspeo da sačuva mrežu tokom kvalifikacionog meča za odlazak na Mundijal protiv SAD, ali je svakako najzaslužniji za to što Kanađani nose bod kući – 1:1 (0:0)!

Gol je primio u 55. minutu, i nije mogao ništa da uradi posle šuta Eronsona koji je samo sa par metara ubacio loptu u mrežu. Ispala je kompletna odbrana Kanade, što je dovelo do toga da Borjan samo gleda kako fudbaler Salcburga pogađa za vođstvo domaćina.

Međutim, to vođstvo nije dugo trajalo – samo šest minuta! Kanada je počela akciju iz poslednje linije, Alfons Dejvis je pobegao na levoj strani i praktično je spojio Kajla Larina sa golom. Jednostano, napadaču Bešiktaša nije bilo teško da da pogodi iz te situacije.

Vredi pomenuti i to da je Borjan u finišu prvog poluvremena imao i dosta sreće, kada je Pulišić pogodio stativu, dok je golman Zvezde u 25. zaustavio šut saigrača Kendija koji umalo da postigne autogol.

Pokušao je Kenedi da spreči centaršut sa desne strane, ali je tako udario loptu koja je automatski krenula ka Borjanovoj mreži. Međutim, Zvezdin kapiten je paradom sačuvao istu.

Kakav učinak je imao na ovom meču govori i podatak da su navijači na društvenim mrežama oduševljeni što imaju Borjana u svom timu.

Zanimljivo, čini se da je Borjan bio i u jednoj vrsti rata sa američkim navijačima koji su ga častili zvižducima, ali to ga očigledno nije omelo da Kanadi donese drugi bod u kvalifikacijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here