U četvrtfinalu Zlatnog kupa KONKAKAFA-a Kanada vodila s 2:0, a izgubila s 3:2.

Od kada se krovno takmičenje Konfederacije fudbala Severne i Srednje Amerike i Kariba igra kao Zlatni kup (1991) drugi put se desilo da jedna reprezentacija načini potpuni preokret pošto je gubila s 2:0. Meksiko je tako savladao SAD s 4:2 i to u finalu 2011.

Fudbaleri Haitija su tako obradovali naciju u četvrtfinalnom duelu u Hjustonu s Kanađanima, koji su golove dali u prvom poluvremenu, a u drugo su krenuli s uverenošću da im je to dovoljno da uđu u polufinale prvi put posle 2002. Ali…

Potpuni preokret je nagovešten u 50. minutu. Na povratnu loptu svog saigrača, u, činilo se, sasvim bezazlenoj situaciji, Milan Borjan, koji je i Zvezdin golman, em je krenuo kasno, em je hteo da “zalomi” Haićanina u naletu ka njemu, ali ga je ovaj nadmudrio. Oduzeo mu je loptu, koju je smestio u nebranjeni gol. Borjan je za takvim atrakcijama neretko posezao i na Zvezdinom golu, uvek je razgaljivao navijače samouverenošću u stilu čuvenog kolumbijskog golmana Igite, ali krčag ide na vodu dok se ne razbije.

Haiti je još dva pogotka dao u 70. minutu iz penala i u 76. Među četiri najbolje selekcije je prvi put posle 1977. Igraće na američkom tlu protiv Meksika, koji je posle 1:1 bio uspešniji od Kostarike na penale (5:4).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here