Borković osvojio bodove u Belgiji

0

Dušan Borković
 

Borković je imao 11. vreme u kvalifikacijama, ali je pomeren na začelje zbog promene motora, međutim, to ga nije sprečilo da zablista na stazi „Spa Frankoršamp“.

 

Vozač Kampos tima kao devetoplasirani je prošao kroz cilj u konkurenciji 21 vozača, sa 30 sekundi zaostatka u odnosu na pobednika trke Ivana Milera u Sitroenu. Borković je od starta trke krenuo agresivno, probijao se kroz poredak i prvi put od otvaranja sezone u Maroku došao do vrednih bodova.

 

Miler je trijumfovao ispred svojih timskih kolega, Hose Marija Lopes je bio drugi sa više od tri i po sekunde zaostatka, dok je Sebastijan Leb bio šest desetinki dalje.

 

U drugoj trci Borković je odustao posle pet krugova trke koja je brojala devet krugova, a tokom celog vikenda imao je problema sa svojim Ševrolet Kruzom. U generalnom plasmanu trenutno vodi Lopes sa 255 bodova, ispred Milera sa 216 i Leba koji ima 216 bodova. Borković je na 13. poziciji sa 17 bodova. Ovogodišnji Svetski šampionat turing automobila nastavlja se u Argentini 3. avgusta.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here