Bosancu preti doživotna robija zbog pljačke

0

usmilitary-loans.com
Američki Bosanac je optužen za pljačku nekoliko ljudi koje je kidnapovao uz pretnju oružjem (Foto:Ilustracija)
 

Muhamed Pajić (20) optužen je za pljačku po tri tačke optužnice, za kidnapovanje po tri tačke optužnice te za neovlašćeno posedovanje vatrenog oružja.

Ukoliko se dokaže njegova krivica, Pajić bi mogao dobiti doživotnu zatvorsku kaznu u državnom zatvoru u Utahu, piše Standard Examiner.

Policija je u mestu South Ogden uhapsila Pajića u subotu, a trenutno se nalazi u pritvoru, gde je kaucija određena na 50.000 dolara. Policija je naknadno izašla u javnost saopštenjem u kojem tvrdi da je Pajić pljačku i kidnapovanje izvršio prošle srede.

Pajić se sa 17-godišnjim dečakom susreo sa žrtvama koje ga nisu poznavale. Ipak, poznajući tinejdžera pristali su ući u automobil u kojem je Pajić određivao pravila i smer kretanja preteći vozaču ubistvom.

"U jednom trenu Pajić je izvukao pištolj i rekao 'Sada ćemo da opljačkamo kuću inače ću vas upucati'", stoji u policijskom dokumentu. Ipak, žrtve nisu htele da ga poslušaju pa je Pajić naredio da ga vrate na mesto polaska, gde ih je potom opljačkao. Pajić i tinejdžer su nakon toga pobegli.

On je za sada priznao pljačku uz pretnju oružjem, a policija ističe detalj da je Pajić sve vreme nosio periku i pištolj Walther P22. Bosanac je naknadno pristao na saradnju pa je uz pratnju policije žrtvama vratio ukradene predmete i novac.

Pajić se u Sjedinjenim Američkim Državama nalazi ilegalno, nakon što mu je 2007. godine istekla studentska viza, navodi Standard Examiner, prenosi klix.ba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here