pixabay.com
Neum

Kako je prošlogodišnja situacija naterala naše turiste da isprobaju i “bosansko more”, da li su Srbi i ove godine ostali verni Neumu?

Uprkos što se za nas otvorilo nekoliko opcija za letovanje ove godine, Neum nije pao u zaborav. Aranžmani za ovu destinaciju su i te kako aktuelni, pa su, kako tvrde agencije za putovanja, Srbi i ove godine ludi za Neumom. Čak i više nego prošle godine!

Cene za ovu destinaciju su i ove godine jeftinije od većine destinacija koje ste možda imali na umu za ovu sezonu.

Neum je mali delić Jadranskog mora koji pripada Bosni i Hercegovini i ove godine poziva na letnje uživanje. Sa svojih 22km dužine BiH je druga zemlja na svetu sa najmanjom obalom, i to odmah iza Monaka. Nalazi se naspram ostrva Pelješac, pa ukoliko niste ljubitelj veliki talasa na pravom ste mestu. Pelješac štiti ovaj gradić od vetrova, tako da talasi zaobilaze našu novu omiljenu plažu.

Za i ovogodišnji procvat bosanskohercegovačke morske oaze zaslužna je i činjenica da za građane Republike Srbije nije potreban negativan nalaz testa, niti potvrda o izvršenoj vakcinaciji. Dok vrlo često važi da je u Neumu uvek gužva, važno je naglasiti razliku između gradske i ostalih plaža.

Na gradskoj plaži je slično stanje kao i na gradskoj plaži u Budvi gde važi pravilo peškir-do-peškira, kao i astronomske cene kao sa Azurne obale. Dok su sa druge strane lokali i restorani na ostalim plažama i te kako pristupačnih cena, a imaju podjednako bogatu ponudu.

Udaljenost Neuma od Dubrovnika je 70 km, od aerodroma Dubrovnik 90 km. Od Mostara 70 km, od železničke stanice Ploče i Metković po 30 km, pa uz poštovanje mera zemalja iz okruženja, vrlo lako se može napraviti i dobar obilazak Jadranske obale.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here