Bosić: Krajišnik radi za Dodika

0

Sad mu kriva stara garda: Mladen Bosiljčić
 

"Sada mi je jasno šta je u pozadini čitave te priče. Dodik već danima najavljuje smenu rukovodstva SDS-a i vi ste upravo trebali biti inicijalna kapisla tog plana", navodi se u pismu.
 

"Tadića politički sahranio"

Maksimović je dodao da je Momčilo Krajišnik zvanično zatražio sastanak sa Bosićem na kome bi, kako navodi, trebalo otvoreno da razgovaraju o ovim temama.

– Moje mišljenje, kao i većine članova asocijacije stvaralaca RS, jeste da su Mladen Bosić i rukovodstvo stranke napravili katastrofalnu grešku kandidovanjem Ognjena Tadića za predsednika RS. Umesto što se skrivao od odgovornosti, bilo bi bolje da je Bosić izašao na crtu Miloradu Dodiku i pokušao da ga pobedi. Ovako je jedino uspeo da zapečati političku karijeru Ognjena Tadića, koji posle još jednog izbornog poraza nema budućnost u politici – ocenio je Maksimović.

Navodeći da nije tačno da je SDS na izborima doživela poraz, Bosić priznaje da je "pravio greške u vođenju stranke", ističući da je jedna od tih grešaka bila to što je insistirao da se Krajišnikovi ljudi nađu na listama SDS-a.

"Oni koji su dobili mali broj glasova građana sada su izuzetno glasni u optužbama na moj račun, jer neće da prihvate da se vreme ne može vratiti unazad i da je njihov ugled u narodu u najmanju ruku problematičan", naveo je Bosić.

On je istakao da sve vreme otkako je na čelu SDS-a radi na tome da "ojača posrnulu stranku i povrati joj snagu", koju je izgubila, između ostalog, i zbog hipoteka i iz vremena kada su strankom vladali oni koji sada čine asocijaciju Stvaraoci RS.

"Dodikova namera jeste da oslabi političku konkurenciju, a posebno SDS, jer je svestan da ga čeka teško vreme, pošto dolaze na naplatu posledice loše politike iz prethodnih mandata. Nažalost, Vi mu aktivno pomažete u tom planu", ocenio je Bosić u pismu Krajišniku.

Momčilo Krajišnik još ne želi da komentariše navode iz Bosićevog pisma, ali su se oglasili neki drugi bivši istaknuti kadrovi SDS-a. Jedan od njih je Vojislav Maksimović, jedan od osnivača SDS-a, čovek koji je pročitao Deklaraciju o proglašenju Srpske Republike BiH 1992. godine.

– Nije mi jasno na osnovu čega Mladen Bosić i ostali stranački rukovodioci pokušavaju da u javnosti plasiraju priču da je SDS, navodno, moralni pobednik ovih izbora i da su zadovoljni ostvarenim rezultatima. Činjenica je da je naš kandidat poražen u trci za predsednika RS, da je na mesto srpskog člana Predsedništva BiH došao kandidat iz druge političke partije, a porast broja naših poslanika u Narodnoj skupštini RS i Parlamentu BiH predstavljaće slabu utehu ako ne uspemo da formiramo skupštinsku većinu – rekao je Maksimović.
 

Nikad sa SNSD-om

U pismu Krajišniku Bosić odbija bilo kakvu mogućnost saradnje SDS-a sa SNSD-om jer smatra da to dugoročno znači propast za SDS.
"Vaše aktivnosti i kontakti sa Dodikom mu daju za pravo da tvrdi da će novo rukovodstvo SDS-a sarađivati s njim", poručio je Bosić Krajišniku.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here