Tijana Bošković, korektor, ženske seniorske reprezentacije Srbije, najbolja igračica SP 2018. i dvostruka uzastopna najbolja igračica Evrope, u intervjuu za sajt Odbojkaškog saveza Srbije istakla je: “Moj san je bio da igram za Srbiju.”, a zatim  precizirala: „Ne obećavamo medalje, borićemo se najbolje što umemo, kao i do sada.”

Tijana Bošković je sa reprezentacijama Srbije osvojila do sada 8 medalja (3 zlatne, 3 srebrne i 2 bronzane): po jednu u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji i 6 u seniorskoj konkurenciji. Boškovićeva je sa kadetkinjama Srbije na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) 2013. osvojila srebrnu medalju i bila proglašena za najbolju igračicu turnira (MVP) i najboljeg smečera, dok je sa juniorkama Srbije osvojila titulu prvaka Evrope na EP 2014, kada je takođe proglašena za najbolju igračicu (MVP).

U seniorskoj konkurenciji, Boškovićeva je osvojila srebrnu medalju na OI 2016. u Rio de Žaneiru, zlatnu medalju na SP 2018. u Japanu, kada je proglašena za najbolju igračicu (MVP). Osvojila je srebrnu medalju na Svetskom kupu 2015. i bronzu u Gran Priju 2017, kada je proglašena za najboljeg korektora Finalnog turnira. Na Evropskim prvenstvima, Boškovićeva je osvojila bronzu 2015. u Roterdamu i zlato 2017. u Bakuu, gde je bila najbolja igračica (MVP).

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, proglasila je Tijanu Bošković za najbolju igračicu Evrope dva puta 2017. i 2018.

Tijana Bošković je do sada igrala po jednom na Olimpijskim igrama (8 utakmica) i Svetskom kupu (11), po dva puta na Svetskim prvenstvima (22 meča) i na Evropskim prvenstima (12) i 3 puta u Gran Priju (25 utakmica).

U juniorskoj konkurenciji igrala je po jednom na Svetskom prvenstvu (8) i Evropskom prvenstvu (7), a u kadetskoj konkurenciji po jednom na Svetskom prvenstvu (8) i EYOF-u (5).

Izvor:
Vestionline, OSS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here