pixabay.com

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da, kako je ocenio, histerija i teške reči upućene ovih dana na račun predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji je boravio u poseti BiH, pokazuju da bošnjačko političko Sarajevo ne može da nađe zajednički jezik ni sa kim ko slepo ne podržava njihove stavove o unitarnoj BiH.

– Način i rečnik kojim se obraćaju predsedniku susedne države govori da Bošnjacima nije stalo ni do mira u kući, ni do mira u regionu, jer da jeste uvažili bi činjenicu da je Zoran Milanović predsednik Republike Hrvatske, a da su u BiH jedan od tri konstitutivna naroda Hrvati – naveo je Dodik u izjavi za Srnu.

Dodik je rekao da predsednik Hrvatske nije uvredio nikoga u BiH ko želi da govori činjenicama, kao i da je iznosio stavove sa kojima neko može biti saglasan ili ne, ali niko nema pravo da o šefu jedne države, pri tom susedne, koristi takve kvalifikacije, preneo je RTRS.

– Nažalost, bošnjački političari istu netrpeljivost, da ne upotrebim neku težu reč, pokazuju i prema Srbiji, iako u BiH živi više od milion Srba, pa se postavlja pitanje o kom zajedničkom životu oni govore kada odu u inostranstvo, kada nisu u stanju da žive ni sa druga dva naroda u BiH, niti prva dva suseda – naveo je Dodik.

Podsetimo, tokom protekla tri dana Milanović je boravio u gradovima i opštinama gde žive većinom Hrvati i poručio da se slovo i duh Dejtonskog sporazuma moraju poštovati.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime