Insight Comics objaviće strip koji prati put Dejvida Bouvija iz anonimnosti ka svetskoj slavi.

Crtač i scenarista Michael Allred (Sandman) udružio je snage sa scenaristom Stevom Hortonom (Amala’s Blade) i koloristom Laurom Allred (Madman) kako bi prikazali Bouvijev život ilustracijama jednako živopisnim i fantastičnim kao što je i sam bio, prenosi Helly Cherry.

„Bowie: Stardust, Rayguns & Moorage Daydreams“ sa podnaslovom „Chronicles Life and Death of Ziggy Stardust”, je priča koja prati transformaciju Dejvida Džounsa u Dejvida Bouvija i njegovo stupanje na Londonsku rok scenu šezdesetih koja je tada bila u ekspanziji, piše Rolling Stone. Delom biografija a delom fikcija, grafična novela prikazuje i legendarne studijske sesije kao i zamišljene razgovore u svemiru između Bouvija i Ziggyja Stardusta, njegovog legendarnog alter-ega poslatog sa Marsa. Strip prati Ziggyjevo poreklo, razvoj i njegov neizbežan kraj a završava se pre početka sledeće Bouvijeve inkarnacije – Thin white duke.

„Inkarnacije Davida Bouvija su, same po sebi bile naučna fantastika”, piše u predgovoru čuveni Neil Gaiman. „Ono što mi je nedostajalo kada sam bio mladi Bouvijev fan bio je upravo strip posvećen njemu. U nedostatku sam ih i sam, naravno loše, crtao.”

Bowie: Stardust, Rayguns & Moonage Daydreams trenutno je dostupan za narudžbinu na raznim prodajnim sajtovima. Strip na 160 stranica će zvanično biti objavljen 7. Januara 2020. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here