Božićni paketići za najmlađe

0

A. Krasojević
Za uspomenu: Grupna fotografija
 

Ovoj svečanosti pored dece, prisustvovali su njihovi roditelji i prijatelji ovoga društva. Program se odvijao u nekoliko delova.

Najpre su na video-bimu prikazani stari običaji za pravoslavni Božić pod nazivom "Udahni, Srbijo", dok je drugi deo bio rezervisan za položajnika i značaj česnice, a u trećem delu je celokupan program začinjen pesmama o Božiću, dečjeg hora Palčići.

A. Krasojević
Raduju se: Melina i Danilo

Za kraj je prikazan dolazak Božić Bate iz severnih krajeva uz pesmu "Preko brda i dolina".

Mlađani Veljko Setenčić u ulozi Božić Bate, u kojoj se vešto snašao, podelio je deci paketiće, a oni su zatim, neki sa više a neki sa manje hrabrosti, recitovali stihove poznatih pesnika.

Najodvažniji u recitovanju bili su Melina, Emilija, Valentina, Višeslav, Anastazija, Danilo, a po posebnoj hrabrosti se izdvojio petogodišnji Filip. Bilo je i baka koje su se uključile u kazivanje poezije kako bi ohrabrile svoje unuke.

Desetogodišnja devojčica Anđela Lečić pomagala je u svemu, a za sam kraj usledilo je fotografisanje svih učesnika i dobitnika božićnih paketića za uspomenu na ovo lepo druženje i nezaboravne trenutke provedene u Srpskom kulturnom društvu.

Druženje dece i odraslih nastavljeno je uz jelo, piće i laganu muziku.

Posluženje i dekoracija

Vredne članice Olga Stojanović i Slađana Setenčić spremile su za sve prisutne večeru (i posnu i mrsnu). Dekoraciju za ovaj čin osmislila je i priredila predsednica Tanja Radojević.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here