Brač na listi 10 ostrva iz snova

0

Živi se polako, ali srećno

Po izboru američkog časopisa, uz Brač, na top-listi najpoželjnijih svetskih ostrva se nalaze Big Pajne Kej na Floridi, Kreta u Grčkoj, Vaihiki na Novom Zelandu, Kuarkao u Holandskim Antilima, Maui na Havajima, Nevis na Karibima, Lomgkavi u Maleziji, Grand Cajman u Karipskome moru i Palau u Tihom okeanu.

Svi su oni svrstani u ostrva snova zbog ugodnog i kvalitetnog života na njima.
Brač je poželjan za život, stoji u časopisu, zbog čistoće vazduha i mora. To je jedan od najlepših i najvećih ostrva u Dalmaciji, s mnogo maslina i prekrasnim čistim peščanim i kamenim plažama, napiali su autori liste.

Povezanost s kopnom je izvrsna, a bogata gastronomska ponuda sastoji se od sveže ribe, školjki, domaće jagnjetine i sira. Hvale i crno vino plavac.

Ljudi su opušteni, ocenili su novinari američkog časopisa, život im se ne sastoji samo od rada, nego, za razliku od Amerikanaca, znaju da uživaju pijući kafu u kafićima na rivi pokraj mora.

Život na Braču, zaključili su, odvija se umerenom brzinom, baš onako kako treba. Ono što im se posebno svidelo je da sva priobalna mesta imaju crkvu smeštenu u središtu, nadomak mora, ali je svaka na svoj način posebna i zanimljiva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here