Brajant: Evropljani pametniji od Amera

0

Beta/AP/B.W.
Hvali Evropljane:Kobi Brajant
 

"Jednostavno Evropljani imaju značajno više košarkaškog umeća od Amerikanaca. Drugačije ih uče o igri još od malih nogu. To je nešto što moramo da promenimo u našem sistemu. Trebalo bi da naučimo decu kako da igraju košarku na pravi način", rekao je Brajant.

"Crna mamba" nije se tu zaustavila, već je konkretno istakla gde je problem.

"Ne učimo klince košarci i onda ostanemo sa gomilom igrača koji su ogromni, koji znaju da zakucaju na sto načina, a ne znaju kako da odigraju na vrhu reketa. Nemaju pojma o osnovama ove igre", u dahu je govorio Kobi, pa ubrzo nastavio: "Zato imate Paua i Marka Gasola, i zato Sparsi grade tim oko evropskih igrača, zato što mnogo više znaju".

Na pitanje novinara kakav bi on igrač postao da se njegova porodica nije preselila u Evropu, odgovorio je sledeće:

"Verovatno ne bih bio u mogućnosti da driblam i šutiram levom rukom, a i rad nogu bi mi bio očajan. Imao sam sreće što sam odrastao u Italiji. (Red) Oerbah i (Teks) Vinters su veliki treneri koji su često dolazili u Evropu i držali seminare i predavanja. Stručnjaci u Evropi su radili iz sve snage, pratili svaki savet i svaku teoriju kao Bibliju. Sve su nas učili osnovama od samog početka. Mene, Manua (Đinobilija) i sve nas koji smo odrasli u to vreme igrajući košarku u Evropi. Velika je razlika, zaista velika između nas i današnjih klinaca".

Kobi je ponudio i rešenje…

"Učite klince od malih nogu i prestanite da ih tretirate kao gomilu novca od kojih će svi profitirati. Tako se to radi. Morate da ih naučite košarci", završio je as Lejkersa.

Možete pogledati i jedan primer koji dokazuje Kobijeve reči. Koliko Linu, treba da shvati da mora da pravi faul…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here