Tanjug
Branka Katić

Muzička komedija “Slatko od snova” snimana je 1994. godine, a glavnu ulogu je odigrala pevačica Dragana Mirković koja je i finansirala projekat.

Njenu najbolju drugaricu u ovom filmu igrala je glumica Branka Katić koja je jednom prilikom otkrila da je od honorara za ovaj film uspela sebi da kupi stan u Beogradu.

Producent Raka Đokić je okupio glumaču ekipu u kojoj su bili Milorad Mandić Manda, Nebojša Bakočević, Velimir Bata Živojinović, Zoran Cvijanović… Međutim, usred snimanja je preminuo, nakon čega je o finansijama morala da brine pevačica.

– Dragana Mirković je bila vrlo korektna, veliki profesionalac. Na tom filmu sam naučila da narodne pevačice nisu neke strašne spodobe. Kada je producent Raka Đokić preminuo, ona je odlazila svakog vikenda u Nemačku gde je pevala, i od tih tezgi donosila novac za završetak snimanja – rekla je jednom prilikom Branka za domaće medije.

– Taj novac mi je pomogao da sestra i ja kupimo stan. Zafrkavala sam se s njom da ću na nekoliko kvadrata stana staviti mesinganu pločicu “Slatko od snova”. Tada sam shvatila da ne može sve što radimo da bude umetnost, nešto mora i da plaća račune. Ako pogledate taj film, videćete da sam se trudila, nisam ga igrala levom nogom – zaključila je tada glumica koja je u filmu tumačila Đinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here