Lična arhiva
Veterani Dajanele sa pobednickim peharom

Pečat na nezaboravnu 2021. godinu Belih orlova iz Dajanele udarili su najstariji aktivni igrači ovog srpskog kluba. U finalu “Belt Up” kupa Zapadne Australije, veterani Orlovi su odigrali utakmicu koja će se dugo prepričavati među ljubiteljima fudbala u srpskoj zajednici Perta i sa 4:1 pobedili ekipu Mindarija.

Tako je posle nadmoćno osvojenog seniorskog prvestva u Drugoj ligi Zapadne Australije, u klupske vitrine unet još jedan trofej.

Utakmicu je obeležio provereni fudbalski majstor Branko Jelić, koji je odigrao simultanku podsećajući na svoje slavne igračke dane. Bivši as Crvene zvezde i Pert Glorija postigao je tri fantastična gola u finalu, a za koji centimetar mu je izmakao i četvrti. Međutim, “Jelka” ne žali zbog toga, jer je tim šutem koji se od prečke odbio tik ispred gol-linije, omogućio svom starijem saigraču Saši Gariću da se i on upiše u listu strelaca.

Sa 44 godine Jelić na terenu izgleda kao mladić koji bi komotno mogao da igra i sa dve decenije mlađima od sebe. U finalu je rešetao mrežu suparnika iz svih pozicija.
Prvo je u 8. minutu pogodio iskosa sa desne strane, sa nekih 15-16 metara, da bi u 58. minutu podigao na noge publiku na Makedonija Parku. Projektilom iz slobodnog udarca sa preko 20 metara skinuo je paučinu iz rašlji gola Mindarija, da bi pravu fudbalsku rapsodiju završio lob udarcem, iskosa sa leve strane u 84. minutu meča.

Ostaće upisano da su pehar pobednika Kupa Zapadne Australije za veterane osvojili: Željko Popović, Desimir Toševski, Drago Graovac, Dušan Janketić, Slobodan Paić, Slobodan Njegić, Veselin Žmukić, Dragan Njegić, Branko Jelić, Božo Crevar, Nenad Milosavljević, Milenko Bolta, Adi Jurić, Džejmi Darsi i Saša Garić.

Jelić je podsetio na slavne dane svoje karijere

Sam “pregazio“ Bajern

Branko Jelić je posle 14 godina uspešne karijere u Srbiji, Kini i Nemačkoj, poslednje dve sezone odigrao u dresu Pert Glorija.

Prethodno je branio boje Borca iz rodnog Čačka, zatim Crvene zvezde, Vojvodine, Peking Guana, Šijamen Lanšija i bundesligaša Energi Kotbusa, u kojem je odigrao jednu od najboljih utakmica karijere, kada je 2008. maltene sam pobedio slavni Bajern iz Minhena, postigavši oba gola na meču – 2:0.

Sa Zvezdom je bio šampion SR Jugoslavije 2000. i 2001. i osvajač nacionalnog kupa 2000. i 2002, a u Kini je 2005. bio prvi strelac lige sa 21 pogotkom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here