Brankovo kolo na gradskoj bini

0

Srpske nošnje bile veliki predmet zanimanja
 

Pored domaćih nastupili su i stranci koji godinama žive u ovom gradu i tako muziku i tradiciju svoje zemlje približili drugim narodima.

Pored nastupa izvođačkog i dečjeg ansambla KUD "Sveti Sava" iz Gepingena i folklorne sekcije "Brankovo kola", na gradskoj bini ispred opštine nastupilo je i špansko, grčko, tursko, filipinsko, letonsko, hrvatskog, afričko, bosanskog i latinoameričko društvo.

 

Igrači KUD "Sveti Sava" nastupili su sa dve koreografije Bela Palanka i Gornji visok i pri tome su ne samo svojom igrom i muzikom bili prava atrakcija, već i nošnjom. Publika ih je nagradila ogromnim aplauzom, pa su oba ansambla na binu izlazila i na bis.

 

Posle nastupa mnoge je zanimalo poreklo nošnji i njeno značenje kao i koji su običaji karakteristični u tim krajevima Srbije. A uprava društva "Sveti Sava" je posle nastupa nagradila ne samo igrače već i svoje članove roštiljem i druženjem koje je trajalo do kasno u noć. Sezona godišnjeg odmora počinje, pa će se druženje članova nastaviti polovinom septembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here