Brat Baraka Obame ulaže u Bijelo Polje

0

Posetio nekoliko opština na severu Crne Gore: Malik Obama
 

Sa rukovodstvom Balkonskog kluba mira i predsednikom bjelopoljske Opštine Aleksandrom Žurićem razgovarao je o značaju mira na ovim prostorima, ali i o razvojnim projektima za koje je, kako je rekao, vrlo zainteresovan.

Obama je tokom razgovora sa predsednikom Opštine Pljevlja istakao da dobro poznaje istoriju Balkana i da je Crna Gora za njega veliko iskustvo, prenosi Televizija Crne Gore.

– Suština našeg dolaska jeste da širimo poruku mira na Balkanu i ostatku sveta – istako je Malik Obama.

 

Bijelo Polje je dobitnik prestižnog priznanja OEBS-a za najtolerantniju sredinu u jugoistočnoj Evropi i to je bio razlog više da Malik Obama poseti najveću Opštinu na severu države.

– Razgovarali smo i o nekim mogućim razvojnim projektima, kako bismo na najbolji način iskoristili kontakte koje ima i koje nesebično nudi fondacija “Barak Husein Obama” kroz svoje široko članstvo – rekao je Aleksandar Žurić.

 

Osmo Vatreš, predsednik Balkanskog kluba mira koji tesno sarađuje sa fondacijom “Barak Husein Obama” najavio je da će klub proširiti svoje aktivnosti i u drugim crnogorskim gradovima.

– Želimo da osnujemo još dve organizacije, da i one same počnu svoj put delovanja. To je Međunarodni kulturni centar sa sedištem u Bijelom Polju. Želimo da osnujemo i Međunarodni centar “Planinarski savez Balkana”, čije će sedište biti u Mojkovcu – naglasio je Vatreš.

Malik Obama je poručio da mir nema alternative i da je došlo vreme da se narodi Balkana okrenu jedni drugima i da blisko sarađuju kako bi obezbedili bolji život na ovim prostorima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here