Nedeljni program prvog kola Nacionalne fudbalske lige je za nama gde su viđeni neočekivano ubedljivi ishodi, kao i neizsvesni susreti.

Posle inicijalne utakmice u četvrtak, kojom se otvorila 100. sezona, između Grin Bej Pekersa i Čikago Bersa, 26 timova je debitovalo u nedelju. Ostaju još mečevi  Hjuston Teksans – Nju Orleans Sejnts i Denver Bronkos – Okland Rejders u večeri između ponedeljka i utorka.

Na papiru derbi kola Pitsburg Stilers – Nju Ingland Petriots završen je 33:3 u korist šampiona. Tom Brejdi i njegovi saborci su zbrisali starog rivala iz AFC-a “Big” Bena Rotlisbergera i ostatak gostiju iz Pitsburga. Brejdi je bio nadmoćan za 341 bačena jarda i tri tačdauna bez presečene lopte, od čega je dva uhvatio Filip Dorset, a jedan Džoš Gordon. Patriote su poslale poruku da izgledaju spremno za odbranu titule, a još se čeka uklapanje Antonija Brauna.

Napad Kanzas Siti Čifsa kreće punom parom. Prošlogodišnji MVP Patrik Mahoms je  u pobedi nad Džeksonvil Džeguarsima 40:26 bacio 378 jardi i tri tačdauna. Saradnja sa vajd-risiverom Semijem Votkinsom je funkcionisala fenomenalno protiv respektabilnog sekonderija Jaguara Remzi-Buje. Pro-boul korner-bekovi nisu uspeli da zaustave Votkinsa, koji je meč završio za devet hvatanja za 198 jardi i tri tačdauna, poslata od Mahomsa. Treba naglasiti da ni Džeksonvil nije imao sreće, jer im je novi startni kvoterbek, bivši MVP Superboula, Nik Fols pomolio ključnu kost i dugo ga neće biti na terenu.

Karolina Pantersi su se vratili iz zaostatka 13:3 na gostovanju Los Anđeles Remsima. Prošlogodišnji finalsta je trijumfovao 30:27.

Od Klivlend Braunsa se očekuje dosta ove sezone, ali kako se čini na osnovu prvog meča, trebaće još uigravanja i sazrevanja. Tenesi Tajtensi su bili bolji 43:13, sa 21 poenom u četvrtoj deonici.

U duelu kvoterbekova Tenesijev Markus Mariota je bacio 248 jardi i tri tačdauna. Kliblendov Bejker Mejfild je upisao 258 bačenih jardi, ali čak tri presečene presečene lopte na tek jedan tačdaun.

Raning bek Titana Derik Henri je odlično odigrao sa po jednim tačdaunom trčanjem i jednim hvatanjem, ukupno 159 jardi sa linije skrimidža.

Odel Bekam je na debiju za Braunse uhvatio sedam lopti za 71 jardi.

U divizijskom derbiju NFC Istoka je Dalas predvođen fantastičnom partijom Daka Preskota od 405 jardi i četiri TD-a savladao Njujork Džajantse 35:17.

Rezultati:

Četvrtak:

Grin Bej Pekers – Čikago Bers 10:3

Nedelja:

Los Anđeles Rems – Karolina Panters 30:27

Tenesi Tajtens – Klivlend Brauns 43:13

Kanzas siti Čifs – Džeksonvil Džeguars 40:26

Baltimor Rejvens – Majami Dolfins 59:10

Atlanta Falkons – Minesota Vajkings 12:28

Bufalo Bils – Njujork Džets 17:16

Indijanapolis Kolts – Los Anđeles Čardžers 24:30 (produžetak)

Sinsinati Bengals – Sijetl Sihoks 20:21

Vašington Redskins – Filadelfija Igls 27:32

Njujork Džajants – Dalas Kaubojs 17:35

Detroit Lajons – Arizona Kardinals 27:27

San Fracisko 49-ers – Tampa bej Bakanirs 31:17

Nedelja

Hjuston Teksans – Nju Orleans Sjents; Denver Bronkos – Oklend Rejders

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here