Bravo “delfini”: Srbija šampion Evrope!

0

Šampioni Evrope: Vaterpolisti Srbije
 

Srbija je vladar Evrope! Pred prepunim tribinama bazena u Budimpešti srpski igrači očitali su lekciju domaćinima i velikom rivalu Mađarskoj, čime je ova generacija sačuvala tradiciju nepobedivosti u mečevima koji odlučuju o plasmanu. Od prvog minuta Srbija je zaigrala čvrstu odbranu, a do vođstva od 1:0 puleni Dejana Savića stigli su sa igračem više, asistencuju Prlainovića krunisao je Nikola Rađen. Već u sledećem napadu Prlainović je pogodio za 2:0.

 

Na 2:1 smanjio je Vamoš, a onda je usledio period fantastične igre srpskog tima. Duško Pijetlović, Aleksić, Gocić i Mandić postigli su četiri uzastopna gola za ogromnih 6:1! Publika se utišala, a mađarski selektor Benedek odlučio je da zameni golmana Nađija i u igru uvede Dekera. Uspeo je Vamoš da smanji na 6:2, a Deker je zaista imao nekoliko dobrih odbrana. Ipak, srpski tim je na odmor otišao sa pet golova prednosti zahvaljujući pogotku Miloša Ćuka – 7:2.

 

Slavlje srpskih vaterpolista po završetku meča u Budimpešti

 

Na početku trećeg perioda Mađarska je pojačala ritam, iskoristio je rival prvi napad i preko Sivoša smanjio na 7:3. Usledio je po jedan neiskorešćen napad sa obe strane, a onda je srpski tim odigrao sjajnu akciju sa igračem više, koju uspešno realizovao Dušan Mandić – 8:3. Mađari su zaigrali mnogo oštrije, probali su i da isprovociraju srpske igrače, a bekovima je posao otežan posle trećeg isključenja Ranđelovića. Erdelji je u situaciji sa igračem više smanjio na 8:4. Kod ovog rezultata Srbija je imala jaku bitnu odbrana sa čovekom manje, a onda je na minut pre kraja treće četvrtine Živko Gocić pogodio za sjajnih 9:4. Neopreznost u odbrani u završnici trećeg perioda iskoristili su Danijel i Deneš Varga i smanjili na sada već pristojnih 9:6.

 

Branislav Mitrović i Filip Filipović

 

Četvrti period počeo je kako se poželeti može. Nikić je "zaradio" isključenje, a Filipović je na isteku napada postigao svoj prvi gol na meču za vođstvo od 10:6. Gojko Pijetlović je u sledećem napadu odbranio udarac Varge,a Filip Filipović je vrlo brzo odapeo još jednu "bombu" za nedostižnih i ubedljivih – 11:6. Mađari su tada pali, publika se utišala, tačnije čuli su se samo srpski navijači, a Gocić je sa još jednim golom potvrdio da igra najbolju utakmicu u dosadašnjem delu šampionata. Srbija je prosto demolirala najvećeg rivala, ponovila se 2001. godina kad je generacija Dejana Savića u polufunalu EP takođe rasturila Mađarsku! Prosto, Srbija je najbolja na svetu u ovom sportu, a ova utakmica je tu činjenicu brutalno demonstrirala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here