EPA-EFE
Trener Mančester sitija Pep Gvardiola

Fudbalski savez Brazila želi Pepa Gvardiolu za svog selektora, javljaju španski mediji.

Trener Mančester Sitija već duže vreme je njihova želja, ali do sada nije bilo ni teoretske šanse da krenu u ofanzivu.

Brazil je pre 20 godina poslednji put bio svetski prvak, a u državi gde je celokupno stanovništvo opsednuto fudbalom, tako nešto se jako teško prihvata.

Iz tog razloga čelnici saveza žele svim silama da dovedu Gvardiolu, koji važi za jednog od najboljih trenera današnjice. Smatraju da bi sa njim mogli da igraju davno zaboravljenu „žogu bonito“ i konačno ponovo podignu trofej.

Katalonac bi zarađivao 12.000.000 evra godišnje, što je daleko manje od 23.000.000 evra koliko sada ima u Sitiju. Dakle, sa finansijske strane, to ne bi bio dobar potez za njega, ali Brazilci se nadaju da bi neki drugi aduti mogli da presude u njihov korist.

Pre svega stvar je prestiža voditi reprezentaciju nacije, koja je sinonim za fudbal. Drugi adut je slobodono vreme. Selektorski posao zahteva mnogo manje radnog vremena od onog u klubu, pogotovo onog u Engleskoj gde se borite za trofeje. U takvim uslovima stres je svakodnevnica, što vremenom može da dovede do prezasićenja.

Selektorski poziv bi bio novi izazov i totalno drugačiji posao u odnosu na sve ono što je do sada radio.

Nije poznato kakvo je raspoloženje Pepa Gvardiole po ovom pitanju, ali ukoliko bi prihvatio ponudu postao bi najplaćeniji selektor na svetu i tako iza sebe ostavio aktuelnog selektora Brazila Titea, zatim Hansija Flika (Nemačka) Didijea Dešana (Francuska), Roberta Mančinija (Italija) i Gareta Sautgejta (Engleska), čije plate se kreću između 3.000.000 i 4.000.000 evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here