EPA-EFE/Sebastiao Moreira
Fudbaleri Brazila

Fudbalska selekcija Brazila, protivnik Srbije u grupnoj fazi Mundijala, objavila je zvaničan spisak od 26 igrača na koje računa za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru. Selektor Tite napravio je presek pre roka i odabrao koga će voditi u Katar.

Ekipu koja je prvi rival Srbije na Mundijalu, a prema mnogim porocenama i najveći favorit za titulu, predvodi Nejmar, na spisku je Gabrijel Žezus, kao i veteran Dani Alveš, a izostaju Roberto Firmino i Felipe Kutinjo.

Od 26 igrača samo 10 je već igralo na Mundijalu, a 16 će prvi put zaigrati na Svetskom prvenstvu.

Brazil će se naredne nedelje okupiti u Torinu, gde će trenirati pet dana u Juventusovom trening centru, a potom sledi put u Katar.

Golmani: Alison (Liverpul), Ederson (Mančester Siti), Veverton (Palmeiras).

Defanzivci: Tijago Silva (Čelsi), Markinjoš (PSŽ), Eder Militao (Real Madrid), Aleks Sandro (Juventus), Danilo (Juventus), Aleks Telješ (Sevilja), Bremer (Juventus), Dani Alveš (Pumas).

Vezisti: Lukas Paketa (Vest Hem), Kazemiro (Mančester Junajted), Fred (Mančester Junajted), Bruno Gimaraeš (Njukasl), Fabinjo (Liverpul), Everton Ribeiro (Flamengo).

Napadači: Nejmar (PSŽ), Vinisijus Žunior (Real Madrid), Rodrigo (Real Madrid), Rafinja (Barselona), Antoni (Mančester Junajted), Rišarlison (Totenhem), Gabrijel Žezus (Arsenal), Pedro (Flamengo), Gabrijel Martineli (Arsenal).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here