Foto: MN Press
Uroš Bregar

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar rekao je da je pred njegovom ekipom težak zadatak na Evropskom prvenstvu.

Rukometašice Srbije igraće na Evropskom prvenstvu u Grupi B u Celju protiv Slovenije, Danske i Švedske, odlučeno je danas žrebom u Ljubljani.

– Pred nama je težak zadatak, ali ovo je sport. Igramo u Sloveniji, u Celju, i baš sa optimizmom i pozitivnom energijom očekujem ovo Evropsko prvenstvo – rekao je Bregar za sajt Rukometnog saveza Srbije.

– Grupa u kojoj ćemo igrati na Evropskom prvenstvu nije ni najlakša ni najteža. Bili smo u četvrtom šeširu, što mislim da nismo zaslužili, pa je ishod žreba ovakav – rekao je Bregar.

On je naveo da srpski nacionalni tim dobro poznaje reprezentaciju Slovenije, sa kojom je odmerio snage na Svetskom prvenstvu prošlog decembra.

– Švedska je još jedan poznat protivnik sa kojim smo igrali upravo u kvalifikacijama za ovo takmičenje. Poslednjih pet godina Švedska uz Dansku, Norvešku i Francusku spada u najozbiljnije i najbolje reprezentacije sveta – rekao je Bregar.

Golman reprezentacije Srbije Jovana Risović je rekla da je grupa izazovna, ali da njena ekipa može da se nosi sa svim protivnicima.

– Slovenija protivnik koga odlično poznajemo, igrali smo sa njima na poslednjem Svetskom prvenstvu i to uspešno. Igram za Кrim gde većina reprezentativki Slovenije igra, tako da ih poznajem veoma dobro. Domaćini su i time će biti malo veći pritisak na nama – rekla je Risović.

Ona je navela da su reprezentacije Švedske i Danske u samom vrhu evropskog rukometa.

– Poznajemo prednosti i mane Švedske i možemo se nositi sa njima. Danska ima sjajne igračice i sjajne golmane, ali u nekim prošlim našim duelima smo imali pozitivan skor sa njima. Biće veoma teško i izazovno, ali nećemo se predati već na samom startu, to je sigurno – istakla je Risović.

Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 20. novembra u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here