Foto: MN Press
Uroš Bregar

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar kaže da je plasman na Evropsko prvenstvo značajan za celu zemlju.

Rukometašice Srbije su odličnom partijom u odlučujućem meču kvalifikacija savladale Island sa 28:22 (19:15) u Zrenjaninu.

– Prvo moram da se zahvalim Rukometnom savezu Srbije i predsednici Mileni Delić na podršci i kvalitetnim uslovima za rad. Zahvalio bih se i svim trenerima u Srbiji koji se bave ženskim rukometom jer znam kakvi su uslovi i znam da je težak put za mlade devojke i devojčice do dolaska u seniorske ekipe. Mislim da je ovo rezultat čitave Srbije – rekao je Bregar i dodao:

– Što se same utakmice tiče, smatram da smo mi bili pod većim psihološkim pritiskom. U prvom poluvremenu smo imali probleme sa brzinom selekcije Islanda. Istina je da smo neke stvari u napadu promenili i posebno se spremili za Island, tako da smo dali dosta golova, ali u odbrani nismo uspevali da dođemo na nivo kojim bih bio zadovoljan. U drugom delu igre protivnik je malo ubrzao i napravio neke greške, zahvaljujući čemu smo ostvarili veliku prednost i došli do pobede.

Kapiten ekipe Jovana Stoiljković kaže da je postojao veliki pritisak na sve.

– U prvom poluvremenu iako smo malo lošije igrale odbranu, ipak smo imale dobar rezultat i bile u vođstvu. Kako je vreme prolazilo uspele smo da se opustimo i idemo ka rezultatu koji nam je išao u korist i vodio ka pobedi. Odlično se slažemo, imamo fantastičnu atmosferu u ekipi. Bodrimo se međusobno, igramo jedna za drugu i to nam daje dodatnu snagu i eneriju. Fantastična publika u Zrenjaninu, koja nas podržava svaki put kada igramo ovde pruža nam dodatni vetar u leđa da uživamo u utakmici, u igri i zahvaljujući tome došli smo do ove veoma važne pobede – istakla je Jovana Stoiljković.

Evropsko prvenstvo, čiji su domaćini Slovenija, Severna Makedonija i Crna Gora, na programu je od 4. do 20. novembra 2022. godine.

Žreb za EHF EURO 2022 zakazan je za četvrtak, 28. april u 17 časova u Ljubljani kada će 16 ekipa učesnica biti podeljene u četiri grupe. Grupama A i B domaćini će biti Ljubljana i Celje, grupa C će se igrati u Skoplju, dok će se ekipe iz grupe D nadmetati u Podgorici. Glavna runda takmičenja se igra u Ljubljani i Skoplju, a prestonica Slovenije biće domaćin i finalnog vikenda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here