Bregović izabrao troje kandidata za “Eurosong”

0

Ona je u izjavi Tanjugu potvdila da je kompozitor Goran Bregović, zajedno sa predstavnicima RTS-a, između 10 kandidata koji su se predstavili na trodnevnom kastingu od 16. do 18. februara u njegovom studiju, izabrao Jahovićevu, Stankovića i Katića.

Odabrao troje kandidata za "Eurosong": Goran Bregović

Bregović se, pored ovo troje kandidata, odlučio i za još jednu učesnicu kastinga Jelenu Marković, koja će nastupiti kao prateći vokal Katiću.

Na kastingu su učestvovali i Marko Vulinović, Adil Maksutović, Marija Lazić, Minja Samardžić, Željko Vasić i Nenad Ćeranić.

 

Izvođače, prema rečima Vučinić-Lučić, sada očekuje povratak u studio i rad sa Bregovićem oko pripreme aranžmana i vrhunske produkcije, kao i osmišljavanje koreografije i scenskog nastupa za emisiju "Tri pa jedan za Oslo".

 

Ovu emisiju RTS će direktno prenositi na svom Prvom programu 13. marta, a izvođači će dva puta predstaviti u okviru takmičarskog dela, pre nego što se gledaocima prepusti da glasanjem, putem SMS poruka, izaberu ko će predstavljati Srbiju na "Eurosongu", u maju u Norveškoj.
 

U revijalnom delu programa nastupiće dosadašnji učesnici "Pesme Evrovizije" Jelena Tomašević, Marija Šerifović, Marko Kon, Zdravko Čolić, Severina i grupa "Regina", a svi oni će pevati Bregovićeve kompozicije.
 

Gost emisije "Tri pa jedan za Oslo" biće i sam Bregović sa svojim "Orkestrom za svadbe i sahrane".
 

Srpski predstavnik nastupiće prve polufinalne večeri "Eurosonga" 25. maja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here