Tanjug/AP
Tom Brejdi

Legendarni kvoterbek Tom Brejdi i definitivno odlazi u penziju i neće nastaviti trofejnu karijeru.

Brejdi je tri puta bio najbolji igrač NFL lige i pet puta MVP Superbola, a trofejnu karijeru završava u 44. godini.

Brejdi u penziju ide kao najbolji kvoterbek i najbolji igrač u istoriji NFL-a. Osvojio je sedam Superboula, mahom igrajući za Nju Ingland Petriotse. Tri puta je proglašavan za najboljeg NFL igrača, pet puta je bio MVP Superboula, a drži rekorde i po broju tačdauna i jardi. Faktički su svi NFL rekordi u njegovim rukama.

Uvek sam verovao da je u sportu i fudbalu pristup “sve ili ništa”, ako nisi na 100 odsto svojih mogućnosti, nećeš uspeti, i uspeh je ono to volim toliko u našem sportu. Imate fizičke, mentalne i emotivne izazove svakog dana i to mi je omogućilo da maksimalno iskoristim svoj najveći potencijal. Dao sam sve od sebe poslednje 22 godine. Nemate prečice na terenu, kao ni u životu. Teško mi je da ovo napišem, ali tako je kako je. Neću više biti na takmičarskom nivou. Voleo sam svoju NFL karijeru i sada je vreme da svoje vreme i energiju posvetim drugim stvarima.

Imao sam mnogo prisećanja na prošlost u poslednjih nekoliko nedelja, postavljao sam sebi teška pitanja. I veoma sam ponosan na ono što smo ostvarili. Moji saigrači, treneri, rivali i navijači zaslužuju 100 odsto od mena, ali trenutno je najbolje da prepustim teren i novoj generaciji posvećenih sportista – napisao je Brejdi u svom oproštajnom pismu na Tviteru.

 

Prethodnog vikenda ESPN je objavio da je 44-godišnji dugogodišnji kvoterbek Nju Inglanda, a trenutno Tampa Beja i sedmerostruki osvajac Super Boula, odlučio da definitivno kaže zbogom sportu u kojem je vladao protekle dve decenije, ali je ta vest, koja će se ispostaviti kao tačna, demantovana.

Neizvesnost oko penzionisanja Brejdija je trajala, a i sam igrač uneo je dodatnu dramu među navijače nedavnom izjavom o tome da nije doneo konačnu odluku.

– Nije vreme da donesem konačnu odluku, još prolazim kroz kompletni proces i ne želim da žurim, izjavio je čuveni kvoterbek Tom Brejdi posle prvobitne vesti da odlazi u penziju i dodao:

– Radi se o nečemu veoma važnom za mene. Kada osetim da je pravi trenutak saopštiću odluku.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here