ATAImages
Lepa Brena

Kolika je popularnost Lepe Brene bila govori i podatak da su se po njoj i zgrade nazivale. Jedna od njih se nalazi i u Zrenjaninu.

-Veoma sam počastvovana zbog toga i mislim da sam ja jedina osoba u zemlji, po kojoj se zove više od 15 zgrada na prostoru bivše Jugoslavije. To je, zaista, jedan svojevrstan kuriozitet. Mislim da ima malo ljudi koji se bave ovim poslom, a da imaju toliko specifičnih stvari koje nose njihovo ime. Postoje torte, kolači, zgrade Lepa Brena… Uvek sam govorila kako to da postoje pesme o Biljani, Kati, Mirjani, a ne postoji ni jedna pesma o Lepoj Breni. Za mene je velika uteha to što ima mnogo toga što se zove Lepa Brena. Počastvovana sam“, svojevremeno je izjavila Lepa Brena.

Nemoguće je pobrojati sve Brenine hitove, ali samo jednu izdvaja kao autobiografsku:

-Lično mislim da su pesme koje su nastale između 1980. i 1990. godine većinom autobiografske. Međutim, kada pevate 35 godina i više, onda vam kompozitori i tekstopisci prave neku priču koja bi trebalo da bude nova, a u koju mi unosimo svoju emociju. Kao što dobri glumci treba da odglume svoju ulogu, tako i mi dobijemo pesmu koju na neki način možemo da otpevamo dobro. Izdvojila bih pesmu “Boliš i ne prolaziš”. To je pesma koju su radili zajedno Filip Živojinović i Braja, kompozitor sa kojim sam zaista mnogo sarađivala svih ovih godina. Mogu da kažem da je to autobiografska pesma, jer sve pesme koje govore o ljubavi, nežnosti, zabavi, radosti života, jednom dobrom druženju – to vam je Lepa Brena, rekla je pevačica.

 

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here