MN Press
Lepa Brena i Boba Živojinović

Fahreta Jahić, poznatija kao Lepa Brena, rođena je u Bosni i Hercegovini, u mestu Brčko, gde je živela s porodicom sve dok slučajno nije upoznala članove benda Slatki greh i vrlo brzo postala najpopularnija ličnost u Jugoslaviji.

O svom rodnom mestu često je pričala u javnosti, ističući da je tamo provela divne trenutke odrastanja i da je često odlazila u Brčko dok su joj roditelji bili živi.

Ekipa Kurira nedavno je boravila u Breninom nekadašnjem komšiluku i tako smo saznali da je ona prodala očev stan i da od njegove sahrane više nije dolazila tamo. Vrata stana otvorio nam je Selim Hrlović, pevačicin dalji rođak, koji je od nje kupio nekretninu.

– Prošle godine kupio sam ovaj stan od Brene, ona ovde više nema nikakve nekretnine. Otišla je odavde još kad je bila jako mlada. Ako bude dolazila u Brčko, ona ovde u stanu uvek može da bude. Čitava nacija je ponosna na nju, a posebno mi koji smo odavde – rekao nam je Selim.

Brčaci su nam rekli da Brenu odavno nisu videli.

Gimnazija “Vaso Pelagić” u Brčkom bila je zatvorena zbog letnjeg raspusta, pa nismo uspeli da saznamo kakav je Brena bila đak.

Pevačicina komšinica, koja nije htela da se fotografiše, za Kurir se prisetila Fahretinog detinjstva.

– Ona se družila s mojim sinom, bila je fino dete, uvek nasmejana, imala je tu neku harizmu. Čula sam da joj je i majka preminula i da je to teško podnela. Meni je samo krivo što je zaboravila svoje rodno mesto, sve je rasprodala. Još dok su joj roditelji bili živi, ona ni tada nije nešto dolazila, znam da je otac na kraju imao samo stančić tu u blizini, koji je sada prodat. Ona je odrasla u kući kod Ličkog mosta, tu vi sad ne možete da priđete kolima, ali ta kuća svakako više ne postoji. Ima ona dosta para, mogla je i ovde nešto da napravi, da ima u svom rodnom mestu, ali očigledno ne želi – rekla je naša sagovornica.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here