Briderle: Banke, snađite se

0

Briderle je, posle susreta sa predstavnicima glavnih firmi i banaka u Nemačkoj, u četvrtak ocenio da novi državni paketi podrške nisu potrebni, ali da će vlada ostati u pripravnosti kako ne bi došlo do ugrožavanja konjunkture.

 

 

Niko ne može da vuče državu za nos: Rajner Briderle
 
 

Nemačka vlada je ubeđena da ne preti nedostatak novca u bankama za kredite firmama, a isti stav imaju i predstavnici nemačkog bankarstva i industrije, navode mediji.

Predsednik štedionice Hajnrih Hasis je rekao da banke imaju interes da firme, kao njihovi klijenti, prežive.

Banke kao davaoci kredita smatraju tu ulogu veoma važnom i u ovoj godini, a firme, međutim, moraju da shvate da se u lošim periodima novac pozajmljuje obazrivije, poručili su predstavnici nemačkih finansijskih institucija. Te institucije traže od svog resornog ministarstva da im što hitnije objasni način njihovog učešća u troškovima krize, prenela je agencija TASR.

Državni sekretar ministarstva finansija Jerg Asmusen je naveo da još nije dorečeno na koji će način banke moći da pomognu u odstranjivanju šteta prouzrokovanih krizom.
Osiguravajuće kuće, međutim, odlučno odbacuju da u tome učestvuju.

"Bilo bi apsurdno da nemačke osiguravajuće institucije učestvuju u odstranjivanju posledica krize, koju nisu ni izazvali, niti zaoštrili", saopštilo je Udruženje nemačkih osiguranja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here