Tanjug/AP

Rukovodstvo EU ne vidi problem u zadržavanju sankcija Rusiji u uslovima pandemije virusa korone, saopštio je portparol Evropske komisije Piter Stano tokom video-konferencije u Briselu.

Po mišljenju Pitera Stana, sankcije „ne potkopavaju mogućnosti Rusije da se bori protiv virusa korone“.

U petak je šef diplomatije EU Žozep Borelj podržao generalnog sekretara UN Antonija Gutereša, koji je pozvao države G20 da ukinu sankcije drugim državama kako bi olakšale borbu protiv pandemije korone.

– Sankcije ne smeju da budu prepreka za hitnu isporuku medicinske pomoći za borbu protiv korone. Mi radimo na saopštenju kojim ćemo podržati generalnog sekretara UN. Videćemo da li će ga podržati države-članice – rekao je Borelj.

2 COMMENTS

  1. Ko je ovde lud,ja sam zbunjen.EU uvela Rusiji sankcije,a Rusija u EU salje pomoc u borbi protiv korone.

  2. EU smo videli na delu. Trula, nemoćna , pukla sebična, nehumana i samoživa. Kad je Italiji bila potrebna hitna pomoć , nisu dali da Ruski avioni sa potrebnom medicinskom opremom prelete preko njihovih zemalja. Oteli su pomoć upućenu Italiji od Kine ( Poljska i Češka). NATO je oteo maske i odneo iz Italije. Kad se ovako odnose prema partnerima oni drgi nemaju ništa dobro ni da očekuju. Da nije pritekla Kina sa stručnjacima i Rusija u Italiji bi nestala čitava generacija a možda i dve. Znaće oni to da cene. Mislim da će se posle ove pandemije stvari globalno drastično promenuti. A gde će mo mi već je jasno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here