Brisel sprema „hladan tuš“ za Srbiju?

Vestionline, Tanjug
commons.wikimedia.org/Stephane Mignon

Srbija bi do kraja juna i završetka rumunskog predsedavanja EU možda mogla da otvori samo jedno pregovaračko poglavlje, pišu „Večenje novosti“, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore u Briselu.

To bi trebalo da bude poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge, ali, kako navodi beogradski dnevnik, ni oko njega nije postignuta konačna saglasnost među državama članicama.

List navodi da, takođe, postoji opcija da Beograd narednih nedelja ne otvori nijedno poglavlje, odnosno da se u junu uopšte i ne zakaže međuvladina konferencija Srbije i EU.

List dodaje i da se ovakav „hladan tuš“ za evropske integracije Srbije već duže vremena nezvanično nagoveštava iz Brisela, kako zbog unutrašnjih problema unutar same EU, tako i zbog pokušaja da se izvrši dodatni pritisak na Beograd u procesu rešavanja kosovskog pitanja.

Usporen ritam evropskih integracija Srbije posebno diktiraju pojedine države članice, poput Hrvatske, ali i podozrenje pokazuju i baltičkih zemalja kojima smetaju bliski odnosi Beograda i Moskve, dodaju „Novosti“.

6 KOMENTARA

  1. e tako tako je to kad srbia nece da se razume i da se dogovore s kosovom da zajedno obe dve drzave idu u EU sad normalno treba cekati i dalje na redu dok vladari US daju zeleno svetlo

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime