EPA/Fehim Demir
Milorad Dodik

Velika Britanija uvela je sankcije srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku i predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović zbog, kako se navodi na sajtu britanske vlade, “njihovih destabilizatorskih aktivnosti u BiH”.

Sankcije uključuju zabranu putovanja i zamrzavanje imovine.

Britanska vlada navodi da “ohrabreni ruskim podrivanjem međunarodnog sistema, Dodik i Cvijanović su iskoristili svoje pozicije vlasti kako bi se zalagali za, defakto, secesiju Republike Srpske, što je direktno u suprotnosti sa ustavom BiH”.

Dodaje se da “retorika Dodika i Cvijanović preti da podrije 26 godina teško zadobijenih mira i stabilnosti, kao i Dejtonskog sporazuma, kojim je završen rat 1995. godine”.

3 COMMENTS

  1. Ovi ljudi su puni mrznje i izgleda da su tesko bolesni neznam dali bi im mogao bilo koji psihijatar pomoci posto oni misle da nisu bolesni tu je problem mnogo lazu i izvrcu istnu to samo mogu tesko bolesn ljudi

  2. Svim narodima i nacijama koji ovdje na Balkanu žive je jasno da bez EU investicije i bez NATO pravila mi ko Balkanske nacije mrzimo jedan drugog i načičemo razlog kako sa jedan drugima da zaratimo dal če biti to ograda il taraba nebitno nikada nije ni bilo bitno svakih 30 god mi jedan drugome kopamo jamu okrenemo pušku pa ko kriv ko dužan a ko ispašta nebitno glavno krvi da bude genetska greška nažalost ne izlečiva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here