pixabay.com

Austrijske vlasti su, od stupanja na snagu novog režima za ulazak u zemlju, od subote, sprečile 110 turista iz Velike Britanije stupe na tlo ove države.

Na aerodromu u Insbruku 110 turista iz Velike Britanije je doputovalo avionom, a niko od njih nije ispunjavao uslove za ulazak u zemlju.

Naime, sa sobom su, kako je rečeno agenciji APA, imali pretezno PCR testove starije od 48 sati.

Oni su se, prema pisanju dnevnika “Tiroler Tagescajtung” loše informisali o uslovima ulaska u zemlju, i pretpostavljali da test ima rok važenja od 72 sata.

Uz to se ispostavilo da je jedan broj turista bio vakcinisan samo sa dve doze vakcine.

Jedan deo njih odmah se vratio u Veliku Britaniju, a ostatak koji nije mogao na vreme da organizuje povratak, smešten je u obližnji hotel u karantin.

Vlasti su popustile samo kod 28 osoba, među kojima su porodice sa decom, kojima je PCR test istekao neposredno pred dolazak, i omogućeno im je da se ponovo podvrgnu testiranju.

Inače od subote je Velika Britanija, zajedno sa Holandijom, Danskom i Norveškom uvrštena u Austriji među zemljama sa infekcijom novim soje,.

Osobe koje iz tih zemalja dolaze u Austriju bez karantina to mogu uraditi samo ako su primile i buster dozu, i uz negativan PCR test ne stariji od 48 sati.

Za ostale zemlje, tako i Srbiju, važi da je moguće ući u Austriju bez karantina samo ako je lice vakcinisano sa dve doze, ili izlečeno, ali uz negativan PCR test ne stariji od 48 sati, ili bez testa ali sa tri primljene doze vakcine protiv koronavirusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here