pixabay.com

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik komentarisao je izjavu šefa britanske diplomatije da je “genocid u Srebrenici jedan od najgorih na tlu Evrope nakon Drugog svetskog rata”, rekavši da je najveće zločine koje će čovečanstvo pamtiti počinila imperija čiji je Dominik Rab ministar, ali i da se imperijama ne sudi, one, kazao je, računaju na zaborav, štaviše rade vredno na njemu.

Dodik je odgovorio da britanski ministar i ostali svetski moćnici neće i ne žele da o događajima u Srebrenici govore činjenicama.

– Zato nas opet bombarduju, ovoga puta neistinom koju su napisali za nas isto onako kako su je pisali za milione nevino pobijenih širom sveta u britanskim kolonijalnim pohodima – rekao je Dodik.

Bilo bi, kaže, lekovito da na primer za te žrtve organizuju dane sećanja umesto što to rade za žrtve Srebrenice, ali samo one muslimanske.

– Verovatno računaju da srpskih žrtava neće imati ko da se seća ako nastave politiku prisilnog prekrajanja istorije. Ne znam za njih, ali kod Srba ne postoji način da na silu ili zaborave ili nauče istoriju koju oni pišu – naveo je Dodik.

On je rekao da to potvrđuje vitalnost našeg sećanja koje je izdržalo komunističku represiju, pa će izdržati i ovu globalističku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here