EPA/Will Oliver

Britanska opoziciona Laburistička partija pozvala je danas naslednika premijerke Tereze Mej da organizuje još jedan referendum o izlasku ili ostanku zemlje u Evropskoj uniji.

Lider laburista Džeremi Korbin rekao je da bi se laburisti založili za ostanak u EU ukoliko novi premijer organizuje referendum, prenosi AP. On je dodao da će laburisti zauzeti taj stav kako bi zaustavili Bregzit bez dogovora, odnosno “štetni Bregzit torijevca”, dodaje BBC.

– U ovim okolnostima, želim da jasno stavim do znanja da će laburisti voditi kampanju za ostanak protiv izlaska bez sporazuma ili sporazuma torijevca, koji ne štiti ekonomiju i radna mesta – naveo je Korbin.

Britanska premijerka Tereza Mej prošlog meseca je objavila da će podneti ostavku nakon što nije uspela da dobije podršku parlamenta za njen sporazum o Bregzitu.

Za njenog naslednika na mestu premijera i na čelu Konzervativne partije bore se poslanici Boris Džonson i Džeremi Hant, a ko izađe kao pobednik iz te trke kasnije ovog meseca, imaće malo više od tri meseca da dobije podršku za dogovor o Bregzitu.

Izlazak Velike Britanije iz EU predviđen je za 31. oktobar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here