EPA/Paul Buck
Lina Hidi

Britanska glumica i zvezda “Igre prestola” (The Game of Thrones) Lina Hidi rekla je da joj studio Miramaks nije davao uloge zbog toga što je odbila da ima seksualne odnose sa holivudskim producentom Harvijem Vajnstinom.

“Nakon što je otkriven, počela sam da razmišljam… Možda je to što nisam bila sa njim uticalo na deceniju mog rada. Zato što sam pre ovih incidenata radila dva posla za Miramaks (čiji je vlasnik bio Vajnstin), a posle toga ništa”, rekla je Hidi, a prenosi Independent.

Vajnstina je više desetina žena, među kojima su i poznate glumice, tužilo za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Britanska zvezda je ranije progovorila i o svojim iskustvima sa Vajnstinom, kao i mnoge druge javne ličnosti, ali je on sve te optužbe negirao.

Hidi je rekla da je Vajnstina prvi put srela na filmskom festivalu u Veneciji 2005. godine, kada joj je, nakon što ju je odveo u šetnju pored vode, “napravio sugestivan komentar i gest“.

Rekla je da ga je godinama kasnile sretala u Los Anđelesu tvrdeći da joj je stalno postavljao pitanja o ljubavnom životu.

EPA/Paul Buck

“Ne zanima me ništa drugo osim posla, nemojte misliti da sam sa vama ušla u lift iz nekog drugog razloga”, ispričala je ona scenu kada ju je Vajnstin pozvao u svoju hotelsku sobu da joj pokaže scenario.

Tvrdi da joj je kasnije šapnuo da “nikome ne govori o tome”.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here