Pexels
Ilustracija

U Engleskoj bi već krajem meseca mogle da budu ukinute kovid propusnice, objavili su britanski mediji, navodeći da je ministar zdravlja Sadžid Džavid ocenio da one nisu više potrebne, uz obrazloženje da omikron soj virusa korona jenjava.

Trenutno u Engleskoj ljudi moraju da pokažu dokaz o vakcinaciji ili negativan rezultat testa da bi prisustvovali većim događajima ili ušli u noćne klubove.

Džavid je poslanicima rekao da deli njihovu nelagodnost po pitanju propusnica, protiv kojih se izjasnilo 100 torijevaca.

Kako izveštava „Tajm“, malo je verovatno da će kovid propusnice biti obnovljene s obzirom da iz Ministarstva zdravlja procenjuju da više nisu potrebne.

Ministri se, takođe, zalažu da se ukine i rad od kuće kada se 26. januara budu razmatrale mere tzv. plana B.

Stoga je najverovatnije da će obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima biti jedina mera koja će sledećeg meseca ostati na snazi, navodi list, dodajući da nije isključeno ni da sve mere budu ukinute.

Inače, poslednjih dana u Britaniji opada broj novih slučajeva zaraženih, a smanjen je i broj prijema u bolnice.

Džavid je na sastanku sa poslanicima Konzervativne partije pozdravio te, kako je rekao, ohrabrujuće znake, ali je upozorio da su bolnice i dalje pod značajnim pritiskom.

U međuvremenu, potvrđeno je da će u Velsu krajem meseca doći do popuštanja mera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here