EPA
Britanski parlament

Mnogi britanski poslanici koriste parlamentarna putovanja u inostranstvo kao priliku za prikriveno korišćenje usluga prostitutki i prekomerno opijanje, navode poslanici i parlamentarni zvaničnici za briselski portal Politiko.

– Jedan bivši konzervativni poslanik, sada član Doma lordova, pitao je domaćine kako da dođe do najbližeg bordela kada je putovao u jugoistočnu Aziju u posetu sa parlamentarnom grupom svih stranaka (APPG) – rekao je jedan parlamentarac koji je bio na tom putu.

Kako je naveo jedan strani diplomata, visoki laburistički poslanik pokazao je naklonost prema ruskim devojkama tokom putovanja u inostranstvo.

On je kazao da su se lokalni zvaničnici osećali nemoćno da intervenišu jer su se brinuli o očuvanju svog uticaja u Vestminsteru.

U sklopu istrage koja je u toku, Politiko je razgovarao sa više od 10-ak vladinih zvaničnika i poslanika u Velikoj Britaniji i inostranstvu, koji su potvrdili navode o pijanom, razvratnom ili seksualno nedoličnom ponašanju pojedinih poslanika i diplomata na takvim putovanjima.

Mnogi poslanici su tvrdili da dok su neke kolege imali istinski interes za odnose sa zemljama u koje su putovali drugi su ta putovanja tretirali kao zabavu.

Lokalni zvaničnici su kazali da su neki poslanici učestvovali u zabavama koje su organizovali diplomatski predstavnici na kojima je bilo muških i ženskih prostitutki.

Pojedini poslanici često su od lokalnih zvaničnika tražili da im se pokriju troškovi za ispijanje šampanjaca i obilne obroke, prenosi Tanjug.

Bivši konzervativni poslanik je tako insistirao da koristi usluge prostitutki tokom posete Kini, što su drugi poslanici u šali nazivali “dobijanjem buketa u hotelskoj sobi”, rekao je jedan od prisutnih na putovanju.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here