Britanski špijuni iz Donjecka: Ukrajina nije vredna trećeg svetskog rata

0

Nenaoružani britanski špijuni šetaju istokom Ukrajine i merkaju situaciju
 

"Šefovi špijunskih službi upozorili su da bi britanska ili zapadna vojna akcija u Ukrajini donela rizik od izbijanja otvorenog rata sa Rusijom", objavio je list "Dejli miror".

 

Jedan sagovornik je rekao da je "suština poruke u tome da se ne isplati pokrenuti treći svetski rat zbog Ukrajine".

 

Agencija MI6 i službenici britanske vojne obaveštajne službe, koji prate situaciju u Ukrajini, upozorili su da bi eskalacija krize mogla da dovede do građanskog rata. U tom slučaju, deo istočne Ukrajine mogao bi da proglasi nezavisnost i pripoji se Rusiji, navode britanski obaveštajci, a prenosi "Glas Rusije".

 

"Dejli miror" piše da grupa nenaoružanih britanskih špijuna radi na ukrajinskoj teritoriji i nadgleda stanje na graničnim prelazima i u gradovima čije je stanovništvo naklonjeno Rusiji. To se radi s ciljem da se "razjasne Putinove namere", navodi se u tekstu.
 

Rusija: Nećemo rat, ali…

Rat između Rusije i Ukrajine nije moguć, ocenio je danas zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov. "Ne verujem da bi Rusi i Ukrajinci mogli da ratuju. Međutim, mogu da potvrdim da Rusija neće dozvoliti nikakvo neprijatno iznenađenje kada je u pitanju bezbednost Rusije", naglasio je on.

 

Avakov je dodao da su vojnici dve zemlje u kontaktu, kao i da je broj ruskih vojnika sveden na minimum. On je demantovao izveštaje da je pojačno prisustvo ruskih trupa na granici sa Ukrajinom, kako su objavile vlasti u Kijevu i EU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here