Tanjug
Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se čini da Brisel i Vašington čuju Srbe samo kada su na barikadama na Kosovu i Metohiji, a i tada ne baš dobro.

– Oni su na barikadama jer traže osnovna ljudska prava i ništa više od toga. Oni su napustili institucije samo zato što su tražili, nakon skoro deset godina, poštovanje Briselskog sporazuma i osnovna ljudska prava – rekla je Brnabićeva gostujući na RTS-u.

Dodaje da, pošto premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti kaže da ne postoji Briselski sporazum, ne zna, šta je, onda, problem ako Srbi sa KiM napuste prištinske istitucije.

Premijerka ističe da je duboko razočarana međunarodnom zajednicom.

– Duboko sam razočarana shvatanjem demokratije, odnosno poimanjem ljudskih prava Brisela i Vašingtona. Ako vidite kakav je bio decembar, počeo je postavljanjem Nenada Rašića za predstavnika srpskog naroda a on je na izborima dobio 0,17 odsto glasova. Razočaravajući odgovor Brisela koji je pozvao obe strane na smirivanje tenzija, a tek nakon oštrije reakcije predsednika Srbije Aleksandra Vučića Brisel je opomenuo Prištinu – podsetila je predsednica Vlade Srbije.

Ona je dodala da je ovog meseca bilo 16 brtutalnih provokacija od strane Prištine, pre svega upad ROSU na sever KiM, da se ne zna gde je protivpravno privedeni Dejan Pantić, sa kojim se porodica nije ni čula, a da Brisel na sve to ćuti.

3 COMMENTS

  1. Politicare sa zapada (USA i EU) jedino interesuje siptarski kokain; da je sto cistiji i da je na vreme dostavljen. A Srbi su tu kolateralna steta i remetilacki fakor (za njihov biznis), pa ako prezive to OK, ako ih proteraju to je opet OK. To je cela ista oko otimanja KiM od stane kvinte i siptara.

  2. Jel beše Stokholmski sindrom to kada se žrtva zaljubi u mučitelja ??? E čini mi se da taj problem imaju naši političari na vlasti u odnosu sa EU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here