FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ
Premijerka Ana Brnabić prilikom potpisivanja sporazuma sa Evroazijskom unijom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Sporazum Srbije sa Evroazijskom ekonomskom unijom aposlutno ne pravi našoj zemlji problem na njenom putu ka Evropskoj uniji.

– Brisel je to još jednom danas potrvrdio. Ovo je ekonomski sporazum, nije politički sporazum. Mi kao zemlja imamo Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju sa EU i imamo pravo na sporazume o slobodnoj trgovini sa međunarodnim organizacijama i pojedinačnima zemljama – rekla je Brnabić nakon potpisivanja Sporazuma odgovarajući na pitanja novinara.

Do trenutka kada Srbija uđe u EU, naša zemlja ima pravo na ovakve sporazume, a u trenutku ulaska moramo raskinuti sporazume o slobodnoj trgovini sa svim “trećim” zemljama, odnosno sa svim drugim međunarodnim organizacijama.

-Do tada imamo pravo, i mislim da je u interesu Srbije da ima što više ovakvih sporazuma o slobodnoj trgovini – istakla je premijerka.

Jasno je, kaže, već rekla da ovaj sporazum nikako nije u suprotnosti sa evropskom politikom Srbije.

– Mislim da je ovo komplementarno sa našom evropskom politikom i našim evropskim putem – rekla je ona i navela da je u interesu EU da ima ekonomski jaču i razvijeniju Srbiju koja je konkurentna sa boljim kompanijama kao i zemlju u kojoj građani imaju bolji standard.

Sporazum o slobodnoj trgovini sa EAEU će Srbiji, ocenjuje, pružiti takve šanse.

– Aposlutno mislim da je komplementaran sa našim evropskim putem i potpuno jasno nije u suprotnosti sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju – zaključila je Brnabić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here