EPA

Premijerka Ana Brnabić je danas tokom posete opštini Žagubica izjavila da je u Srbiji trenutno vakcinisano oko 42 odsto punoletnog stanovništva.

Ona je istakla da je cilj da bude najmanje 50 odsto i da se do 21. juna Srbija otvori za slavlja, svadbe, rođendane, proslave i druženje.

– Da završimo sa koronom 21. juna – poručila je Brnabić.

Premijerka je posle posete vrtića ”Cvetić” u mestu Krepoljin kod Žagubice i zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom punkta za vakcinaciju u Domu Zdravlja u mestu Laznici rekla da zato svi treba da se vakcinišu kako bi se pobedio koronavirus.

Poručila je građanima Žagubice da se vakcinišu jer ta opština, kako je rekla, zaostaje po vakcinaciji, sa oko 21 odsto vakcinisanog stanovništva.

Kaže da razume da je razuđena teritorija te opštine i da je teško obići, ali da će država pomoći u tome.

Brnabić je rekla da su u prvih 10 lokalnih samouprava po broju vakcinisanih uglavnom beogradske centralne opštine i da joj je drago da je u prvih 10 ušao i Niš, Užice i Priboj, kao i da jako dobro stoje Kikinda, Kladovo,Crna Trava, Sremska Mitrovica i Novi Sad..

Dodaje da manji broj vakcinisanih imaju opštine kao što su Tutin, Novi Pazar, Lajkovac, Mionica, Žagubica, Boljevac, Ražanj, Rača, Varavarin, Rekovac, Ljig, Ćićevac…

“Ovo možemo samo svi zajedno, pozovite vaše prijatelje, komšije, porodicu da se vakcinišu, a mi ćemo obezbediti sve što je potrebno i da završim sa koronom do 21. juna.”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here